ΑρχικήΚόσμοςΕκατοντάδες εντάλματα σύλληψης κατά "γκιουλενιστών" στην Τουρκία

Εκατοντάδες εντάλματα σύλληψης κατά "γκιουλενιστών" στην Τουρκία

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 324 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Τα εντάλματα εκδόθηκαν από εισαγγελείς σε διάφορες επαρχίες, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για το δίκτυο των υποστηρικτών του Γκιουλέν. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας, συνελλήφθησαν 30 άνθρωποι από τους 89 για τους οποίους έχει εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για 182 ανθρώπων σε 42 επαρχίες.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά 53 εν ενεργεία στρατιωτικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα της Άγκυρας, περισσότεροι από 760 άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα σε όλη τη χώρα και 138 από αυτούς αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, οι 122 από τους οποίους υπό δικαστικό έλεγχο. Μετά την 15η Ιουλίου του 2016, περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο ίδιος, ο οποίος διαμένει εδώ και περίπου 20 χρόνια στις ΗΠΑ, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του.