Εκκενώθηκε προσωρινά τα Καπιτώλιο μετά από καπνούς – Διεκόπη η πρόβα ορκωμοσίας

7 mins read

Σε καθεστώς αποκλεισμού τέθηκε προσωρινά το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, ενώ διεκόπη πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε κοντινή απόσταση από το συγκρότημα.
Βάσει μαρτυριών που επικαλείται το Reuters, κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου αποκλεισμού δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο κτίριο, ούτε και η έξοδος από αυτό, με τις αρχές να κάνουν λόγο για «εξωτερική απειλή ασφαλείας».
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πυρκαγιά ξέσπασε σε κοντινό κτίριο, αλλά όχι μέσα στους χώρους του Καπιτωλίου. Όσοι βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, κλήθηκαν να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο μέχρι να ερευνηθεί το περιστατικό.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν λίγο αργότερα πως δεν προκύπτει απειλή για το κοινό.


Ο συναγερμός σήμανε 48 ώρες πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, αλλά και περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, με τις αρχές να έχουν λάβει έκτοτε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


https://twitter.com/disclosetv/status/1351195461286326274?s=20&fbclid=IwAR3M6xx3B4jaRRkAeBDAkQ_9gYRhB5buAzqzO2RNkCzEmCjm1Uapod8_B-k
 

Facebook Comments