Έκκληση Τραμπ σε χώρες να απαγορεύσουν το twitter και το facebook

14 mins read

Την κυβέρνηση της Νιγηρίας επαίνεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την απόφαση της αφρικανικής χώρας να απαγορεύσει την πρόσβαση στο Twitter, κίνηση που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Ο Τραμπ, στον οποίο έχει απαγορευθεί διά βίου η χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας, εξήρε τη στάση της κυβέρνησης του προέδρου Μουχαμαντού Μπουχάρι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη.

«Συγχαρητήρια στη χώρα της Νιγηρίας, που μόλις απαγόρευσε το Twitter διότι απαγόρευσε τον Πρόεδρό της», ανέφερε ο μεγιστάνας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Κι άλλες χώρες θα έπρεπε να απαγορεύσουν το Twitter και το Facebook επειδή δεν επιτρέπουν να εκφράζεσαι ανοιχτά και με ελευθερία- όλες οι φωνές πρέπει να ακουστούν», συνέχισε και πρόσθεσε «Εν τω μεταξύ, οι ανταγωνιστές θα εμφανιστούν και θα επικρατήσουν».

Μάλιστα, ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος κλείνει την ανακοίνωσή του αφήνοντας ερωτηματικό.

«Ποιοι πρέπει να υπαγορεύουν το καλό και το κακό, εάν αυτοί είναι κακοί; Ίσως θα έπρεπε να το έκανα ενώ ήμουν Πρόεδρος. Όμως ο Ζούκερμπεργκ μου τηλεφώνησε και ερχόταν στον Λευκό Οίκο για δείπνο, μου είπε πόσο υπέροχα ήμουν. 2024;».

Αφήνει , μήπως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές με την τελευταία λέξη της ανακοίνωσης, «2024;».

To “μπλόκο” της Νιγηρίας

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι αναστέλλει επ’ αόριστον την πρόσβαση στο Twitter εξαιτίας της «χρήσης της πλατφόρμας για υπονομευτικές δραστηριότητες».

Η απαγόρευση της πρόσβασης καταγράφηκε μερικά 24ωρα αφού διαχειριστές του ιστότοπου διέγραψαν ανάρτηση του προέδρου Μπουχάρι και έθεσαν τον λογαριασμό του σε αναστολή για 12 ώρες.

Η απόφαση να διαγραφτεί το tweet ήταν «απογοητευτική», αλλά δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που απαγορεύθηκε η πρόσβαση στον ιστότοπο, είπε ο ίδιος ο κ. Μπουχάρι, συμπληρώνοντας πως το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, αλλά χωρίς να διευκρινίσει πότε θα αρθεί.

Eκτός Facebook για δυο χρόνια ο Τραμπ

Το Facebook πρόσφατα αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση της πλατφόρμας απο τον Tραμπ για δυο χρόνια. Ο μόνος τρόπος απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες που έχει απομείνει στον Τραμπ είναι οι ανακοινώσεις που εκδίδει το γραφείο του.

 

Facebook Comments