Εκλογές ΗΠΑ: Μπάιντεν και στο Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν – Η επιστολική ψήφος «βγάζει» Πρόεδρο

34 mins read

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Ουισκόνσιν ανακοίνωσε πριν από λίγο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή.

Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι «όλες οι ψήφοι έχουν καταμετρηθεί» και ότι «ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Ουισκόνσιν με 20.697 ψήφους».

Νωρίτερα:

Ανατροπή σημειώθηκε και στο Μίσιγκαν με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να καταγράφει μικρό προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού προέδρου, σύμφωνα με τις μετρήσεις τόσο του Edison Research όσο και του Associated Press.

Όπως αναφέρει το Reuters, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει πλέον ποσοστό 49,2% με τον Τραμπ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής στο 49,1%, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Edison Research.

Στην κομητεία του Κεντ, με καταμετρημένο το 82,7% των ψήφων, ο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το 46,9% των ψήφων, ενώ ο Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται με 51%.

Στην κομητεία Γουέιν, ωστόσο, με το 69,5% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, ο Μπάιντεν προηγείται με 61%, ενώ ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει έως τώρα 31,6%.

Στην κομητεία Μονρόε, όπου έχει καταμετρηθεί το 56,3% των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 61,6% και ο Μπάιντεν ακολουθεί με 36,6%.

H σημασία της επιστολικής ψήφου

Στο Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια, οι αναλυτές πιστεύουν πως τα επιστολικά ψηφοδέλτια, που μένουν να καταμετρηθούν, θα είναι στην πλειονότητά τους υπέρ του Μπάιντεν.

Στην Πενσιλβάνια, ο Τραμπ προηγούνταν σήμερα συνολικά με 700.000 ψήφους, όμως έμεναν να καταμετρηθούν 1,4 εκατομμύριο ψηφοδέλτια που είχαν σταλεί με το ταχυδρομείο. Και το όνομα του Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο 78% των επιστολικών ψηφοδελτίων που έχουν καταμετρηθεί στο στάδιο αυτό.

Εδώ είναι που ο Τραμπ θα ήθελε να παρέμβει το Ανώτατο Δικαστήριο και να σταματήσει την καταμέτρηση. Οι ρεπουμπλικανοί της Πενσιλβάνια έχουν ζητήσει από τους δικαστές να εμποδίσουν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που έχουν ταχυδρομηθεί πριν από το βράδυ της Τρίτης, αλλά θα φθάσουν μέσα σε τρεις ημέρες μετά την ημέρα των εκλογών.

Το κορυφαίο δικαστήριο των ΗΠΑ είχε αρνηθεί να αποφανθεί κατεπειγόντως, όπως του είχε ζητηθεί, όμως, αν το αποτέλεσμα είναι στήθος με στήθος, θα πρέπει να εξετάσει την ουσία του ζητήματος και να αποφανθεί, αν πρέπει να ακυρωθούν ή όχι τα ψηφοδέλτια που θα φθάσουν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή.

Νωρίτερα

Τραμπ: «Είμαστε νικητές, έγινε απάτη»- Μπάιντεν: «Δεν θα κρίνει ο Τραμπ ποιος κέρδισε»

To αποτέλεσμα των Αμερικανικών Εκλογών 2020 είναι  μέχρι στιγμής αμφίρροπο, με τους Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ να έχουν προχωρήσει σε πρώτες δηλώσεις, με τον μεν πρώτο να δηλώνει αισιόδοξος για τη νίκη και τον δεύτερο να βάζει τη σπίθα της αμφισβήτησης.

«Βόμβα» από Τραμπ

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με δήλωση του πριν από λίγο, ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να σταματήσει η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Αναλυτικά η δήλωση του

Φανταστική στήριξη, εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν υπέρ μας. Και ένα πολύ λυπημένο κοινό προσπαθεί να απομαγέψει το δικό μας κοινό. Δεν θα το επιτρέψουμε. Είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο εορτασμό και ξαφνικά λένε ότι θα χάσουμε. ΤΑ αποτελέσματα είναι φανταστικά ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω και να γιορτάσουμε. Οι πολίτες βγήκαν έξω για να ψηφίσουν σε αριθμό ρεκόρ. Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τη Φλόριντα και την κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά. Κερδίσαμε το Οχάιο, το Τέξας με 700.000 ψήφους και δεν το περιλαμβάνουν στην προσμέτρηση. Κερδίσαμε και την Τζόρτζια είμαστε 270.ο00 ψήφους μπροστά με το 97% καταμετρημένο, μάλλον κερδίζουμε τη βόρεια Καρολίνα δεν μπορούν να μας πιάσουν ούτε εκεί. Κερδίζουμε μάλλον και την Αριζόνα και κάποιοι δήλωσαν ότι θα την κερδίσουν εκείνοι. Μπαίνουμε στην περιοχή Τραμπ, είναι φιλική περιοχή προς εμάς. Δεν χρειάζεται καν να έχουμε αυτή την πολιτεία. Βλέπω ότι τα νούμερα αλλάζουν και μειώνουν, θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

Ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είμαστε 690.000 ψήφους μπροστά στην Πενσιλβάνια αυτό δεν είναι μάχη σώμα με σώμα. Είναι σχεδόν αδύνατο να μας πιάσουν. Και τώρα μπαίνουμε στην καταμέτρηση περιοχών που είναι δικές μας. Κερδίζουμε και το Μίσιγκαν, είδα τα νούμερα και είπα Ουάου. Κερδίζουμε και το Ουινσκόσιν. Και δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά. Οταν κερδίζεις το Τέξας… Ο κυβερνήτης του Τέξας με πήρε για συγχαρητήρια και μου είπε ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και του λέω κανείς δεν το έχει ξαναδεί.

Εχουμε μια τρομερή νύχτα. Εχουμε πολιτείες που ξαφνικά όλοι λένε τι έγινε με τις εκλογές τελείωσαν και λένε ουάου. Ηξεραν ότι δεν μπορούν να νικήσουν και λένε θα πάμε στα δικαστήρια. Το είπα από την πρώτη ημέρα ότι αν δεν κερδίσουν θα μας πάνε στο δικαστήριο.

Η Φλόριντα ήταν μια τρομερή νίκη και το Οχάιο. Λατρεύω το Οχάιο. Η Βόρεια Καρολίνα μεγάλη νίκη. Και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Αυτή είναι μια νοθεία για το αμερικανικό κοινό. Ετοιμαζόμαστε να νικήσουμε αυτές τις εκλογές. Πιστευω ότι τις έχουμε κερδίσει τις εκλογές. Είναι μια τεράστια νοθεία στη χώρα θέλουμε το νόμο να εφαρμόζεται θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είναι λυπηρή στιγμή για τη χώρα και θα κερδίσουμε σε ότι με αφορά έχουμε ήδη κερδίσει.

Περισσότερα από όσα συνέβησαν νωρίτερα εδώ

Facebook Comments