Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου θα ζητήσει ο Τζόνσον

7 mins read

Έτοιμος να δώσει στους βουλευτές τον χρόνο που θέλουν για να συζητήσουν τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε. δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εφόσον όμως συμφωνήσουν σε πρόωρες γενικές εκλογές για τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή την επόμενη Τρίτη, ενώ κάλεσε τους Εργατικούς να συμφωνήσουν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Εφόσον η πλειοψηφία του Βρετανικού κοινοβουλίου στηρίξει την κυβερνητική πρόταση, ο Μπόρις Τζόνσον θα επιχειρήσει να φέρει εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στη Βουλή, ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου και στη συνέχεια να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.

«Αν θέλουν (οι βουλευτές) περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν αυτή την εξαιρετική συμφωνία, θα πρέπει να συμφωνήσουν σε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Τζόνσον.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει αν οι Εργατικοί αρνηθούν την πρότασή του, ο Τζόνσον απάντησε: «θα διαδηλώνουμε κάθε μέρα ώστε οι πολίτες της χώρας να απελευθερωθούν από μια Βουλή που έχει εξαντλήσει την χρησιμότητά της».

Facebook Comments