ΑρχικήΚόσμοςΕλον Μασκ: «Σε ένα χρόνο η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εξυπνότερη από...

Ελον Μασκ: «Σε ένα χρόνο η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εξυπνότερη από τον άνθρωπο»

Σε μία εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε ο Έλον Μασκ, ο οποίος υποστήριξε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη έως το επόμενο έτος ή το αργότερο μέχρι το 2026.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, έκανε τολμηρές προβλέψεις σχετικά με την ταχεία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ο Μασκ ισχυρίζεται ότι το ορόσημο της ανώτερης ευφυΐας θα μπορούσε να επιτευχθεί εφόσον η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και προηγμένων τσιπ μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εκπαίδευσης της τεχνολογίας.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα έχουμε τεχνητή νοημοσύνη πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο, πιθανότατα γύρω στο τέλος του επόμενου έτους», έγραψε ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Twitter/X.

Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι μέσα σε πέντε χρόνια, η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης θα έχει επισκιάσει αυτή των ανθρώπων. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει εξαιρετικά άλματα τα τελευταία χρόνια και το ChatGPT, το chatbot της OpenAI, έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές λογισμικού στην ιστορία της τεχνολογίας μετά την κυκλοφορία του τον Νοέμβριο του 2022.

Αρχικά το πρόγραμμα μπορούσε να παράγει κείμενο γραμμένο από άνθρωπο μέσω απλών οδηγιών, αλλά ήδη τα τελευταία μοντέλα του έχουν προχωρήσει πολύ πιο πέρα από τις δυνατότητες της αρχικής έκδοσής του.

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής του OpenAI, αλλά μήνυσε την εταιρεία επειδή φέρεται να εγκατέλειψε την αρχική αποστολή της για ανάπτυξη της τεχνολογίας της προς όφελος της ανθρωπότητας και όχι για κέρδος – κατηγορία την οποία οι δημιουργοί του ChatGPT αρνούνται κατηγορηματικά.

Ο Μασκ έγραψε ότι η ανάπτυξη του δικού του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης, Grok AI, παρεμποδίζεται από την έλλειψη προηγμένων τσιπ που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων.

Πρόσθεσε ότι σύντομα το ζήτημα θα μπορούσε να είναι η πίεση που ασκείται στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας από τις τεράστιες ποσότητες ρεύματος που χρειάζεται η τεχνολογία. «Πέρυσι, οι περιορισμοί αφορούσαν τα τσιπ», έγραψε στο X.

«Οι τεχνικοί δεν είχαν αρκετά τσιπ της Nvidia».

«Σε ένα ή δύο χρόνια η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αποτελέσει την επόμενη πρόκληση», σχολίασε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ