Ενοχλημένος ο τουρκικός Τύπος: Το Κογκρέσο χειροκρότησε τον Μητσοτάκη… 37 φορές σε 42 λεπτά

9 mins read

Έντονη ενόχληση συνεχίζει να δείχνει ο τουρκικός Τύπος με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, που απέσπασε τα χειροκροτήματα των εκπροσώπων του αμερικανικού λαού.

Είναι ενδεικτικό της ενόχλησης του τουρκικού Τύπου, ότι η εφημερίδα Χουριέτ μέτρησε πόσες φορές χειροκροτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο.

Σε 42 λεπτά, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, το Κογκρέσο χειροκρότησε το Μητσοτάκη 37 φορές συνολικά (11 φορές όρθιοι) αναφέρει, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός “πήρε ώθηση” από τους Αμερικανούς.

Αλλά και η Ακσάμ σημειώνει ότι «το Κογκρέσο είναι με το μέρος του» (Μητσοτάκη), όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

Οργή, αμηχανία και επιθετικές αντιδράσεις, ακόμη και απέναντι στους Αμερικανούς προκάλεσε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ειδικότερα, η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κυπριακό και η σαφής θέση που διατύπωσε για μη αποδοχή της λύσης των δύο κρατών, που συνεπάγεται τη διχοτόμηση της νησιωτικής χώρας, είχε ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Facebook Comments