Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν – Απήγαγαν 8 μέλη του πληρώματος

10 mins read

Χθες το βράδυ (τοπική ώρα) πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση από έξι βαριά οπλισμένους πειρατές στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «HAPPY LADY» Ν.Π. 12183, που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν, και απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πέντε απαχθέντες είναι Έλληνες, οι δύο Φιλιππινέζοι και ο ένας Ουκρανός. Όσον αφορά τους Έλληνες, πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκε ο 35χρονος Έλληνας τρίτος μηχανικός. Διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο, χωρίς να κινδυνεύει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Οι πειρατές δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την εταιρεία ούτε με τις αρμόδιες αρχές.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταβεί στην αφρικανική χώρα εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Facebook Comments