ΑρχικήΕπικαιρότηταΕντυπωσιακός μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας- Τα βίντεο...

Εντυπωσιακός μετεωρίτης διέσχισε τον ουρανό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας- Τα βίντεο των έκθαμβων κατοίκων

Μπορεί οι μετεωρίτες στον πορτογαλικό ουρανό να μην θεωρούνται σπάνιο φαινόμενο, αυτό όμως ήταν πραγματικά κάτι διαφορετικό.

Οι κάτοικοι σε ολόκληρη την Πορτογαλία, είδαν χτες το βράδυ έναν μετεωρίτη και μάλιστα  το φαινόμενο αποτυπώθηκε σε δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες άνθρωποι παρατήρησαν μια μπλε λαμπερή σφαίρα να διασχίζει τον ουρανό και να τον φωτίζει. Οι περισσότερες καταγραφές έγιναν στα βόρεια της χώρας, υπήρξαν όμως και αναφορές και σε νοτιότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής της Λισαβόνας.

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Público», η ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας κατέγραψε μία πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Κάστρο Ντάιρε, ωστόσο η ένδειξη αφαιρέθηκε. Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες.

Ωστόσο πηγή από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αρωγής της Περιφέρειας Viseu (CDOS) ανέφερε ότι υπήρξε ειδοποίηση στις αρχές μέσω κλήσης πολίτη στις 0:01 της Κυριακής, ο οποίος ανέφερε την πιθανή πτώση ενός αντικειμένου στη Σέρα ντε Μοντεμούρο. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο αλλά μέχρι και τις 2 το πρωί δεν είχε βρεθεί τίποτα.