Ερντογάν-Σάρατζ προανήγγειλαν συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο

9 mins read

Εκ νέου συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν με βάση το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

«Τουρκία και Λιβύη σχεδιάζουν να προωθήσουν την κοινή τους συνεργασία για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε την Πέμπτη κατά τη συνάντηση του στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγέζ αλ Σάρατζ.

«Η ιστορία θα κρίνει εκείνους που προκαλούν αιματοχυσία και δάκρυα στη Λιβύη υποστηρίζοντας τον “πραξικοπηματία” Χαφτάρ», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν. Όπως δήλωσε, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτικά μέσα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Παρά τις αποτρόπαιες επιθέσεις από τον “πραξικοπηματία” Χαλίφα Χαφτάρ, η κυβέρνηση της Λιβύης έλαβε τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας», συνέχισε!

Οπρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις στα επόμενα στάδια με τον πολέμαρχο της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ» διαψεύδοντας τον ΟΗΕ, που ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξαλείψουμε τον εχθρό στη Λιβύη» επέμεινε ο Σάρατζ. «Ευχαριστήσαμε την Τουρκία για την ιστορική και γενναία στάση της για τη Λιβύη» πρόσθεσε.

Facebook Comments