Ερντογάν για Eastmed: «Δεν μπορεί να πάει αέριο στην Ευρώπη χωρίς την Τουρκία»

9 mins read

Στον αγωγό Eastmed αναφέρθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε κατά την παρουσία του στην Αλβανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, θέλοντας να δείξει για ακόμη μία φορά τις προθέσεις του για τη Μεσόγειο, επισήμανε πως «το συγκεκριμένο project δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την Τουρκία».

«Ο Eastmed δεν αποτελεί ένα έργο που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι Αμερικανοί έκαναν όλες τις κοστολογικές αναλύσεις και είδαν ότι δεν υπάρχει τίποτα θετικό σε αυτή την προσπάθεια, δεν τους βγαίνουν οι λογαριασμοί. Η Αμερική είναι μια χώρα που ήδη κάνει όλα της τα βήματα βασισμένη στο κεφάλαιο. Με δεδομένο ότι οι αναλύσεις κόστους δεν απέδωσαν, οι ΗΠΑ απέσυραν την υποστήριξή τους λέγοντας ότι «δεν είναι δουλειά που θα υλοποιηθεί». Έπειτα από όλα αυτά, εκείνο που συζητάμε είναι πως η συγκεκριμένη δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία. Γιατί αν πρόκειται από εδώ να πάει αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας», τόνισε ο Ερντογάν.

Για τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Η προσέγγισή μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ξεκάθαρη. Έχουμε μια συμφωνία με τη Λιβύη. Με αυτή τη συμφωνία, βάλαμε το θέμα σε επίσημο κείμενο. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας πάνω σε αυτό το επίσημο κείμενο. Παράλληλα, παραλάβαμε τέσσερα σκάφη γεώτρησης και δύο σκάφη σεισμικής έρευνας. Δεν πήραμε αυτά τα σκάφη για το τίποτα. Αυτά θα επιχειρήσουν στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Θα έχουμε την ισχυρότερη υποδομή από αυτή την άποψη».

Facebook Comments