Ερντογάν για γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»: «Όλα θα είναι διαφορετικά όταν βρούμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο»

10 mins read

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», το οποίο βρίσκεται 55 χιλιόμετρα νότια της περιοχής Gazi Paşa στη νότια Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουκρανία, τόνισε πως «όλα θα είναι πολύ διαφορετικά για την Τουρκία», όταν ανακαλυφθούν φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

«Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα που περιμένουμε, θα αρχίσουν να λαμβάνονται από εδώ και φυσικά, αυτό θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους» ανέφερε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», το οποίο έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι τις 12 χιλιάδες μέτρα, είναι από τα κορυφαία πλοία στον κόσμο.

«Επί του παρόντος, είναι απαράμιλλο στον τομέα του. Έχει τέτοια χαρακτηριστικά και τέτοια ομορφιά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν καλά νέα. Ας δούμε τι θα φέρει. Φυσικά, κάποιοι άνθρωποι, ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι πολύ ενοχλημένοι από αυτό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ελπίζω να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το γεωτρύπανο του ‘Αμπντουλ χαμίντ Χαν’ και θα τα μοιραστούμε με το έθνος μας. Πάνω απ’ όλα, ελπίζω πως τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιό μας».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 γεωτρύπανα και 2 πλοία σεισμικών ερευνών. Με όλα αυτά, είμαστε πλέον μια σημαντική δύναμη» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ σε ερώτηση για το αν οι έρευνες σε άλλες περιοχές, όπως η Μαύρη Θάλασσα και η Μαλαισία, εντάσσονται σε μια κοινή επιχείρηση με αυτή στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Όχι, είναι διαφορετικές».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα