ΑρχικήΚόσμοςΦάουτσι: «Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πιθανόν πολύ καλό» - Γιατί ελέγχονται...

Φάουτσι: «Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πιθανόν πολύ καλό» – Γιατί ελέγχονται τα στοιχεία που έδωσε

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 είναι πιθανόν πολύ καλό, αλλά η ανεξάρτητη αμερικανική επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές εξέφρασε ανησυχία για τον τρόπο που η φαρμακοβιομηχανία παρουσίασε τα δεδομένα της σε δελτίου Τύπου αυτή την εβδομάδα, δήλωσεο κορυφαίος αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος.
Eνώ η AstraZeneca ανακοίνωσε πριν από λίγο πως θα δώσει στην εν λόγω αμερικανική επιτροπή τα πιο επικαιροποιημένα δεδομένα της.
«Αυτό είναι πιθανόν ένα πολύ καλό εμβόλιο», δήλωσε στην εκπομπή «Good Morning America» του ABC News ο δρ. Φάουτσι, ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Covid-19 και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID).
Όμως, πρόσθεσε, η επιτροπή που ελέγχει τα δεδομένα και την ασφάλεια (DSMB) «εξέφρασε την ανησυχία της» για το γεγονός ότι τα δεδομένα στη δημόσια δήλωση της AstraZeneca «ήταν κάπως παρωχημένα και θα μπορούσε πράγματι να είναι λίγο παραπλανητικά».
Η AstraZeneca ανακοίνωσε στο μεταξύ σήμερα, μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε η αμερικανική επιτροπή, πως θα της κοινοποιήσει τα πιο επικαιροποιημένα δεδομένα της.
Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία διευκρίνισε πως τα δεδομένα που παρουσίασε χθες, Δευτέρα, βασίζονταν σε μια ανάλυση μέχρι την ημερομηνία της 17ης Φεβρουαρίου και πρόσθεσε πως έχει εξετάσει την προκαταρκτική εκτίμηση και έχει διαπιστώσει πως συμφωνεί με την προσωρινή αναφορά της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ