Φον ντερ Λάιεν: «Ας χαμηλώσουμε 1°C τη θερμοκρασία στο σπίτι και θα εξοικονομήσουμε 7% ενέργεια»

10 mins read

Αν χαμηλώσουμε τη θέρμανσή μας τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα εξοικονομήσει στην ΕΕ περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για έναν χρόνο, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέλοντας να αποδείξει ότι με πολύ μικρές θυσίες μπορεί να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα προχώρησε στη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Η Φον ντερ Λάιεν παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες-μέλη της ΕΕ στον δύσκολο χειμώνα που αναμένεται, λαμβάνοντας υπόψη τα εμπόδια που έχουν θέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε.

Μίλησε δε και για «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας μόλις με μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τούς καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».

Η Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε ακόμα και στις ενέργειες εξοικονόμησης που ακολουθεί στα δικά της κτίρια η Κομισιόν: «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια μία ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα