Φον Ντερ Λάιεν: «Τουλάχιστον ως το τέλος του έτους σε καραντίνα οι ηλικιωμένοι»

7 mins read

Περιορισμένες τουλάχιστον έως τα τέλη του χρόνου, θα πρέπει να παραμείνουν οι επαφές των ηλικιωμένων με το περιβάλλον τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιεί η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε συνέντευξή της στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Bild, αναφέρει:

«Γνωρίζω πως είναι δύσκολο και πως η απομόνωση είναι βαριά, όμως είναι ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου», επισημαίνει η Πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πως

«Χωρίς εμβόλιο θα πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επαφές των ηλικιωμένων», ιδίως όσων φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας.

«Τα παιδιά κι οι νέοι θα χαρούν αργότερα περισσότερη ελευθερία κίνησης απ’ όσο οι πιο ηλικιωμένοι κι εκείνοι με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα», επεξηγεί η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως «ευελπιστεί» για την ανάπτυξη ενός εμβολίου από ευρωπαϊκό εργαστήριο «περί τα τέλη του έτους».

«Προκειμένου να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα να εμβολιασθούμε, είμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με φαρμακοβιομηχανίες για τις δυνατότητες μίας παγκόσμιας παραγωγής», καταλήγει η φον ντερ Λάιεν.

Facebook Comments