Φοβούνται νέα εισβολή στο Καπιτώλιο την Πέμπτη- Η θεωρία συνωμοσίας που παρακινεί τους φαν του Τραμπ

14 mins read

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, η αστυνομία του Καπιτώλιου έχει πληροφορίες σχετικά με σενάριο πιθανής συνωμοσίας από μια ομάδα «πολιτοφυλακής», η οποία έχει στόχο να εισβάλει στο Καπιτώλιο, την Πέμπτη δύο μήνες μετά την εισβολή οπαδών του πρώην Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Το αστυνομικό τμήμα του Καπιτωλίου συγκεκριμένα, έχει πληροφορίες που δείχνουν μία πιθανή συνωμοσία για «εισβολή στο Καπιτώλιο από μια άγνωστη ομάδα πολιτοφυλακών».

Η δήλωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να σταματήσει οποιεσδήποτε απειλές για το Καπιτώλιο επισημαίνοντας: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες και λόγω της ευαίσθητης φύσης αυτών των πληροφοριών, δεν μπορούμε να παρέχουμε επιπλέον λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή».

Η θεωρία συνωμοσίας

Η Πέμπτη (4.3.2021) σηματοδοτεί την ημερομηνία κατά την οποία μια ομάδα συνωμοσιολόγων θεωρεί ότι ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, θα ορκιστεί για δεύτερη θητεία!

Twitter, Facebook και Instagram στη μάχη κατά των θεωριών συνωμοσίας

Χιλιάδες λογαριασμοί, που προώθησαν την διαδήλωση της 6ης Ιανουαρίου που οδήγησε σε βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, έχουν τεθεί σε αναστολή από το Facebook και το Twitter, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο  το έργο των ομάδων QAnon και ακροδεξιών να οργανώσουν μια νέα συγκέντρωση την Πέμπτη.

Το Twitter ανέστειλε περισσότερους από 70.000 λογαριασμούς μετά τις ταραχές, ενώ το Facebook και το Instagram αφαίρεσαν αναρτήσεις που αναφέρουν το σύνθημα «Stop the steal» («σταματήστε την κλοπή»), μια κραυγή υπέρ του Τράμπ που χρησιμοποιείται για να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του από τον Ιανουάριο.

Από την ήττα του και μέχρι σήμερα, ο Τράμπ προωθεί ψευδείς πληροφορίες ότι η νίκη του στις κάλπες έχει κλαπεί μέσω νοθείας, παρόλο που τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν απορριφθεί από δικαστές, κρατικούς αξιωματούχους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και από την παλαιά διοίκηση του Τράμπ.

Υπενθυμίζουμε ότι αποπέμφθηκε από το Σώμα μετά την ταραχή στις 6 Ιανουαρίου με την κατηγορία της υποκίνησης εξέγερσης, αλλά αθωώθηκε από τη Γερουσία.

Facebook Comments