Γαλλία: Θα πάρει πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία

9 mins read

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα πάρει πίσω, από την Τουρκία, έντεκα ύποπτους τζιχαντιστές, πρώην μαχητές του ISIS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, η Γαλλία θα πάρει πίσω 11 ύποπτους τζιχαντιστές από την Τουρκία. Η ανακοίνωση αυτή, έρχεται, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι απελαύνει υπηκόους ξένων χωρών, που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Γαλλία, που έχει 400-500 υπηκόους της οι οποίοι κρατούνται στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους βόρεια Συρία, μεταξύ αυτών 60 τζιχαντιστές, δήλωνε αμετακίνητη στη θέση ότι δεν θα έπαιρνε πίσω ενήλικες που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Ήθελε να συνάψει μια συμφωνία με το Ιράκ προκειμένου η Βαγδάτη να πάρει και να ασκήσει διώξεις σε βάρος των Γάλλων στη Συρία.

Εντούτοις, στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2014 με την Τουρκία, οι Γάλλοι υπήκοοι που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές εκδίδονταν πίσω στη Γαλλία σε συντονισμό με τις γαλλικές αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε ότι «Εντός αυτού του πλαισίου, εξετάζουμε τον επαναπατρισμό 11 Γάλλων υπηκόων» και εξήγησε ότι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα πρόσωπα, που θα απελαθούν, σημείωσε, όμως, ότι είναι γνωστοί στη Γαλλία και θα παραδοθούν στις δικαστικές αρχές μόλις φθάσουν στη χώρα. Περίπου 250 Γάλλοι επαναπατρίστηκαν βάσει του συστήματος από το 2014.

Facebook Comments