Γερμανία – Σκάνδαλο cum-ex: Έφοδος των αρχών στην PriceWaterhouseCoopers

7 mins read

Έφοδος στα γραφεία της εταιρίας ελεγκτών PriceWaterhouseCoopers πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε αναζήτηση στοιχείων φοροδιαφυγής της εταιρίας DSK Hyp, θυγατρικής της σουηδικής τράπεζας SEB και πελάτη της πολυεθνικής.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εισαγγελίας της Κολωνίας, περίπου 30 αστυνομικοί, εφοριακοί και εισαγγελείς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της PriceWaterhouseCoopers, η οποία είναι μάρτυρας στην υπόθεση του σκανδάλου «Cum-ex». Οι αρχές αναζητούσαν πιθανή αλληλογραφία σχετικά με τις εν λόγω συναλλαγές, με τις οποίες οι εταιρίες ελάμβαναν επιστροφή φόρου χωρίς να τη δικαιούνται. Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν σε εξέλιξη τουλάχιστον 120 ανάλογες υποθέσεις και περίπου 1.350 ύποπτοι.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η μητρική SEB πρέπει να πληρώσει συνολικά 936 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και τόκους, αλλά αρνείται. Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι η σημερινή επιδρομή θεωρείται ασυνήθιστη, καθώς, όπως αναφέρει, οι Εισαγγελείς συνήθως ζητούν από τις εταιρίες ελεγκτών, όπως η PWC, έγγραφα που απαιτούνται για τις έρευνές τους, αλλά είναι σπάνιο να εισβάλουν στα γραφεία τους. Λέγεται επίσης ότι η PWC υπήρξε διστακτική στη δημοσιοποίηση εγγράφων.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα