Γκρέτα εναντίον Φέντερερ λόγω χορηγίας του

7 mins read

Η 17χρονη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, προσχώρησε στην εκστρατεία 12 νέων που έπαιξαν τένις σε τραπεζικό γραφείο για να διαμαρτυρηθούν για τη χορηγία του Ρότζερ Φέντερερ.

Σημειώνεται ότι ο Ελβετός τενίστας έχει χορηγία με το πιστωτικό ίδρυμα Credit Suisse, του οποίου ενεργεί ως πρεσβευτής, για την εικαζόμενη σύνδεση της τράπεζας με εκστρατείες για τη δημιουργία νέων πετρελαϊκών πεδίων.

Η διαμάχη έρχεται επειδή 12 νέοι άνθρωποι πρόκειται να δικαστούν μετά την είσοδό τους σε υποκατάστημα της εταιρείας στη Λωζάννη και μεταμφιέστηκαν σε παίκτες του τένις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ο Φέντερερ είναι πρεσβευτής της τράπεζας και είχαν διαμαρτυρηθεί με πανό που έγραφε ότι «η Credit Suisse καταστρέφει το κλίμα».

Η εν λόγω εκστρατεία, που ξεκίνησε στα social media με το hashtag #RogerWakeUpNow, είχε μεγάλη ώθηση χάρη στη διάδοση της Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία διέδωσε τα νέα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Ωστόσο, ο διάσημος τενίστας, Ρότζερ Φέντερερ, δεν έχει ακόμη πάρει θέση για αυτά τα γεγονότα και είναι άγνωστο αν θα διατηρήσει τη χορηγία του με την τράπεζα.

Facebook Comments