Η αστυνομία του Βιετνάμ συνέλαβε δύο υπόπτους για την υπόθεση με το «φορτηγό του θανάτου» στο Έσσεξ

8 mins read

Η αστυνομία του Βιετνάμ προχώρησε σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση του θανάτου των 39 ανθρώπων σε φορτηγό ψυγείο στο Έσσεξ.

Όπως η iefimerida.gr, η αστυνομία του Βιετνάμ συνέλαβε δύο ανθρώπους που θεωρούνται ύποπτοι ότι εμπλέκονται στην τραγωδία με το φορτηγό ψυγείο στη Βρετανία, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 άνθρωποι νεκροί, πιθανόν Βιετναμέζοι μετανάστες.

Κατηγορούνται για «οργάνωση παράτυπης μετανάστευσης»

Σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αστυνομίας της Χαν Τινχ, οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην επαρχία Χα Τινχ, στο κεντρικό Βιετνάμ, «στο πλαίσιο της έρευνας για τους 39 νεκρούς που βρέθηκαν σε ένα φορτηγό στο Έσσεξ της Βρετανίας».

Οι αρχές δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τους δύο συλληφθέντες, που κατηγορούνται για «οργάνωση παράτυπης μετανάστευσης». Οι δύο συλλήψεις στο Βιετνάμ έγιναν έπειτα από εκείνες 4 προσώπων στη Βρετανία, μεταξύ αυτών του οδηγού του φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Τα πτώματα των 39 μεταναστών βρέθηκαν τη νύχτα της 22ας προς 23η Οκτωβρίου σε ένα φορτηγό ψυγείο στη βιομηχανική ζώνη του Γκρέις, στο Έσσεξ. Η βρετανική αστυνομία δεν έχει δώσει προς το παρόν κανένα στοιχείο σχετικά με τα αίτια του θανάτου τους.

Facebook Comments