Η Γκρέτα απαντά στις ΗΠΑ: «Δεν χρειάζομαι πτυχίο Οικονομικών»

8 mins read

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ απάντησε στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

Η 17χρονη απάντησε μέσω του Twitter ότι η σχολική άδεια που πήρε –κατά την οποία διέκοψε το σχολείο– λήγει τον Αύγουστο αλλά, σε κάθε περίπτωση, «δεν χρειάζεται πανεπιστημιακό πτυχίο» για να διαπιστώσει ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα δεν αρκούν.

Νωρίτερα:

«Πρώτα πάρε πτυχίο Οικονομικών και μετά μιλάμε», κάλεσε την Γκρέτα Τούνμπεργκ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν στο Νταβός.

Εκεί που φάνηκε να πέφτουν οι τόνοι στην κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Νταβός, ήρθε σήμερα ένα νέο επικριτικό σχόλιο, αυτή τη φορά από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, να υπενθυμίσει ότι η 17χρονη ακτιβίστρια όντως έχει ενοχλήσει την αμερικανική ηγεσία.

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την έκκληση που απηύθυνε χθες η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα στην ομιλία της ενώπιον του Φόρουμ: «Σταματήστε αμέσως να επενδύετε σε ορυκτά καύσιμα ή εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν τα προστατεύσατε από το «κλιματικό χάος» που δημιουργήσατε», ο Μνούτσιν απάντησε: “Είναι η επικεφαλής οικονομολόγος;…Αφού σπουδάσει και σπουδάσει Οικονομικά, τότε μπορεί να επιστρέψει και να μας εξηγήσει”.

Facebook Comments