Η καλλονή νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας και οι άλλες αρχηγοί κομμάτων της χώρας (photos)

10 mins read

Η 34χρονη Sanna Marin, πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Φινλανδίας, γράφεi ιστορία ως η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η σκανδιναβική χώρα.

Η Marin επιλέχθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την Κυριακή για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας, μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Antti Rinne την περασμένη εβδομάδα.

Η Marin είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Φινλανδίας. Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας.

Η Marin δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα εργαστεί για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης στον συνασπισμό, μετά από την απεργία των ταχυδρόμων, που έπληξε την εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Rinne.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης», δήλωσε η γοητευτική πολιτικός στους δημοσιογράφους.

Και τα άλλα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού της Φινλανδίας όμως, ηγούνται επίσης από γυναίκες, αρκετές από τις οποίες είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών.

Η Marin εισήλθε στην πολιτική στην ηλικία των 27 ετών, ως επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη της, Τάμπερε.

«Δεν έχω σκεφτεί ποτέ την ηλικία ή το φύλο μου, σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους ασχολήθηκα με την πολιτική και τα πράγματα για τα οποία έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος», ανέφερε.

Οι πρώτες μέρες πρωθυπουργίας της 34χρονης, έρχονται την ώρα που αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας σχεδιάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters. Η απεργία εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Φινλανδικών Βιομηχανιών.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα