Η Μέρκελ στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες – «Πρέπει να δράσουμε ταχύτερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»

9 mins read

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών στο κρατίδιο της Ρηνανίας- Παλατινάτου βρέθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη δυτική Γερμανία τα τελευταία 24ωρα.

Οι νεκροί ξεπερνούν τους 157 με τους διασώστες να συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες. Η Καγκελάριος επισκέφθηκε την περιοχή Άιφελ συνοδευόμενη από την Σοσιαλδημοκράτισσα πρωθυπουργό του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ.

Η Άνγκελα Μέρκελ και η πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου έκαναν μία μικρή βόλτα στην πληγείσα περιοχή και συνομίλησαν με διασώστες και πλημμυροπαθείς.

Μάλιστα, η καγκελάριος  δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να αντιμετωπίσει καλύτερα και ταχύτερα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, μετά τη χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων περίπου 60 χρόνων, που προκάλεσαν στη χώρα οι πρωτόγνωρες πλημμύρες.

«Το σύνολο των γεγονότων, για τα οποία γίναμε μάρτυρες στη Γερμανία και οι δυνάμεις οι οποίες τα προκάλεσαν, αφήνουν να εννοηθεί…, ότι κάτι πρέπει να γίνει με την κλιματική αλλαγή» δήλωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στους κατοίκους της μικρής πόλης Αντενάου στο γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου.

«Πρέπει να βιαστούμε, πρέπει να δράσουμε ταχύτερα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής» πρόσθεσε η ίδια.

Facebook Comments