Η προσβλητική κίνηση της Καμάλα Χάρις μετά τη χειραψία με ξένο πρόεδρο (video)

13 mins read

Έντονη κριτική δέχεται η Καμάλα Χάρις για το στιγμιότυπο στο οποίο φαίνεται να σκουπίζει το χέρι τη στο παντελόνι της αμέσως μετά την χειραψία που είχε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν.

 

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας την Παρασκευή στο πλαίσιο της δεύτερης προσωπικής συνάντησης του του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με ξένο ηγέτη από τότε που ανέλαβε την προεδρία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Προσβλητική» χαρακτήρισαν την κίνησή της χρήστες των social media

Το βίντεο, που έγινε έκτοτε viral, δείχνει την Καμάλα Χάρις σαν να σκουπίζει το χέρι της αμέσως μετά την χειραψία που ακολούθησε το τέλος της κοινής τους συνέντευξης Τύπου. Ένας χρήστης έγραψε: «Αυτή είναι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ; Όχι μόνο ήταν ασεβής, αλλά θα χαρακτηρίζονταν από όλα τα μέσα ως ‘ρατσιστική’ κίνηση εάν ήταν Ρεπουμπλικανή».

Η συνάντηση ήρθε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και ήταν ένα από τα πρώτα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στον Λευκό Οίκο από τότε που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε καθήκοντα και μάλιστα από τις πρώτες χωρίς την χρήση μάσκας.

Η Καμάλα Χάρις εμβολιάστηκε πλήρως κατά του κορωνοϊού και έλαβε την δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες πως ακολουθεί πλέον τις νέες συμβουλές των Κέντρων Ελέγχων και Πρόληψης Νοσημάτων, σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται στους εμβολιασμένους να συναντιούνται σε εσωτερικούς χώρους χωρίς την χρήση μάσκας.

Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, η Καμάλα Χάρις έγραψε στο Twitter: «Σήμερα συναντήθηκα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Κορέας Μουν. Συζητήσαμε για τη Βόρεια Κορέα, την παγκόσμια υγεία και το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις βασικές αιτίες της μετανάστευσης από το Βόρειο Τρίγωνο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον πρόεδρο Μουν για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Facebook Comments