ΑρχικήΚόσμοςΗ Μέι μελετά σχέδιο για αναβολή του Brexit για δύο μήνες

Η Μέι μελετά σχέδιο για αναβολή του Brexit για δύο μήνες

Σύμφωνα με την Telegraph, η Τερέζα Μέι μελετά σχέδιο βάσει του οποίου η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αναβληθεί για έως και δύο μήνες.

Βάσει του δημοσιεύματος, στελέχη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου Β έχουν καταρτίσει σειρά σχεδίων, τα οποία κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφευχθούν οι παραιτήσεις υπουργών αποφασισμένων να υποστηρίξουν την προσπάθεια μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, το λεγόμενο no-deal Brexit.

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξετάζει η Μέι συμπεριλαμβάνεται η υποβολή επίσημου αιτήματος στις Βρυξέλλες να καθυστερήσει το διαζύγιο, εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ως τη 12η Μαρτίου. Η εφημερίδα, που πρόσκειται στους Τόρις, δεν αποκαλύπτει τις πηγές της.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε την Κυριακή ότι θα ξαναθέσει σε ψηφοφορία τη συμφωνία για το Brexit έως τις 12 Μαρτίου. «Δεν θα φέρουμε μια σημαντική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 12 Μαρτίου» είπε σε δημοσιογράφους. «Εξακολουθεί να είναι εφικτή η αναχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία στις 29 Μαρτίου κι αυτό είναι που εργαζόμαστε για να κάνουμε» πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.