ΗΠΑ: Ο Τραμπ επαναφέρει δασμούς σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

7 mins read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα επαναφέρει άμεσα τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο Twitter «Η Βραζιλία και η Αργεντινή ευθύνονται για μια μαζική υποτίμηση των νομισμάτων τους, το οποίο δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Κατά συνέπεια, με άμεση ισχύ, θα επαναφέρω τους Δασμούς στον Χάλυβα και το Αλουμίνιο που μεταφέρεται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1201455858636472320

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) να εμποδίσει τις χώρες να αποκομίζουν οικονομικά πλεονεκτήματα υποτιμώντας τα νομίσματά τους.

Σημείωσε «Η Fed θα πρέπει αντίστοιχα να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε χώρες –από τις οποίες υπάρχουν πολλές– να μην εκμεταλλεύονται πια το ισχυρό μας δολάριο» και επισήμανε «Χαμηλώστε τα Επιτόκια και Προχωρήστε σε Χαλάρωση – Fed!».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1201455859731238912

Ο Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια σε επίπεδα κάτω του μηδενός, ισχυριζόμενος ότι τα αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη και αλλού δίνουν σε αυτές τις χώρες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

 

Facebook Comments