ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό

11 mins read

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι είχαν προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ήδη από τον Νοέμβριο για την μετάδοση ενός νέου κορωνοϊού που απειλεί την καθημερινότητα των πολιτών στην κινεζική πόλη Ουχάν.

Πηγές αποκαλύπτουν ανώνυμα στο αμερικανικό δίκτυο ABC πληροφορίες από μία απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών τον περασμένο Νοέμβριο που περιέγραφε αναλυτικά την ανησυχία για μία παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ανάλυσης από τηλεγραφήματα και υπολογιστές που έχουν υποκλέψει οι μυστικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με δορυφορικές εικόνες.

Μάλιστα, τέσσερις πηγές αποκάλυψαν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αναφέρονταν σε μία πανδημία που σάρωνε την Γουχάν της Κίνας και άλλαζε ραγδαία τον τρόπο ζωής εξαιτίας της απειλής για την ανθρώπινη υγεία και τις επιχειρήσεις.

Ο Λευκός Οίκος είχε ενημερωθεί

«Οι αναλυτές συμπέραναν ότι θα είναι ένα κατακλυσμικό γεγονός», ανέφερε μία από τις πηγές. Για την απόρρητη έκθεση είχαν ενημερωθεί, σύμφωνα με το ABC, ο Λευκός Οίκος, οι επιτελάρχες του Πενταγώνου και μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού.

Από τον Δεκέμβριο οι πηγές τόνισαν ότι είχαν αλλεπάλληλες ενημερώσεις με πολιτικούς και αξιωματούχους της κυβέρνησης, καθώς και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Το Πεντάγωνο διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια έκθεση.

Μία αναφορά της ανάλυσης συμπεριλήφθηκε στην καθημερινή ενημέρωση του Αμερικανού προέδρου στις αρχές Ιανουαρίου. Ωστόσο, οι πηγές του ABC επιμένουν ότι τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε καθώς έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων του στρατού και του πολεμικού ναυτικού στην Ασία.

Facebook Comments