ΗΠΑ: Υπό κράτηση ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ

7 mins read

O πρώην αστυνομικός, που φαίνεται σε βίντεο να πνίγει με το γόνατό του μέχρι θανάτου τον 46χρονο μαύρο Αμερικανό πατέρα δύο παιδιών, Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, τελεί υπό κράτηση.

Ο επιθεωρητής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Μινεσότα ανακοίνωσε ότι ο απολυθείς αστυνομικός τελεί επισήμως υπό κράτηση.

Όπως αναφέρει το BBC πριν από λίγο οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία σε βάρος του πρώην αστυνομικού. Πρόκειται για τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρεται να γνώριζε το θύμα του, καθώς υπήρξαν συνάδελφοι στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή, οι ταραχές στη Μινεάπολη συνεχίζονται με τους διαδηλωτές να ζητούν απόδοση δικαιοσύνης για τον βίαιο θάνατο του συμπολίτη τους. Έκκληση για τερματισμό των βίαιων διαμαρτυριών στη Μινεάπολη απηύθυνε ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Γουόλζ.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη στην κοινωνία μας πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», είπε ο Γουόλζ αναφερόμενος στο φυλετικό χάσμα δεκαετιών στις ΗΠΑ. «Δεν γίνεται να έχουμε τις λεηλασίες και την αποθράσυνση που ξεκίνησε», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Facebook Comments