Η δραματική στιγμή που ο Ζελένσκι ενημερώνει τον Μακρόν για την έναρξη του πολέμου (video)

10 mins read

Tον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ο διάλογος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ήταν 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Κατά τις πρώτες ώρες της εισβολής ο Ουκρανός πρόεδρος καλεί τον Γάλλο ομόλογό του για να ζητήσει βοήθεια ο οποίος «παγωμένος» ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

«Μου λέτε ότι έστειλαν ειδικές δυνάμεις παντού στο Κίεβο;» ακούγεται να ρωτάει ο Μακρόν σε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ “Un Président, l’europe et la guerre” (Ο Πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος) που μεταδόθηκε στις 30 Ιουνίου στη γαλλική τηλεόραση.


«Παντού στο Κίεβο, στην Οδησσό, από τη Λευκορωσία. Πολεμάμε παντού στη χώρα μας. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό, δεν είναι όπως το 2014. Είναι πολύ μεγαλύτερη η εισβολή» απαντά ο Ζελένσκι με τον Μακρόν να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ακούγεται, τέλος, να απευθύνει έκκληση στον Γάλλο ομόλογό του να μιλήσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύοντας, τότε, ότι η παρέμβαση της Γαλλίας και των ΗΠΑ θα σταματούσε τη Ρωσία.

«Πιστεύω Εμανουέλ ότι είναι σημαντικό να συζητήσεις με τον Πούτιν και είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια συμμαχία κατά του πολέμου. Είμαστε σίγουροι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο Μπάιντεν μπορούν να συμμαχήσουν, να του τηλεφωνήσουν και να του πουν (σ.σ. στον Πούτιν) “Σταμάτα”. Και αυτός θα σταματήσει. Θα σας ακούσει».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα