Η FSB ανακοίνωσε ότι ξέρει τη δολοφόνο της Ντούγκινα και κατηγορεί μια 42χρονη Ουκρανή

9 mins read

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε επίσημα ότι έλυσε την υπόθεση δολοφονίας της Ντάρια Ντούγκινα.

Η πρώην KGB κατηγορεί για την βόμβα στο αυτοκίνητο της Ντάρια, μία γυναίκα: την Νατάλια Βοβκ, Ουκρανή υπήκοο, 42–43 ετών που επισκέφθηκε τη Μόσχα με την κόρη της στις 23 Ιουλίου.

Οι δυο τους νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών όπου έμενε η Ντούγκινα.

Όπως δείχνει το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα, η 43χρονη Βοβκ ανοίγει το καπό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ελέγχου και τα μαλλιά της είναι ξανθά. Λίγη ώρα αργότερα, μπαίνει στο ίδιο κτίριο που έμενε και η Ντούγκινα μελαχρινή.

Το όχημα που χρησιμοποιούσε η Νατάλια Βοβκ για να παρακολουθεί την κόρη του Ντούγκιν ήταν ένα mini cooper , στο οποίο ο αριθμός κυκλοφορία άλλαξε τρεις φορές – χρησιμοποιήθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας Ντονέτσκ, Καζακστάν και Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει η FSB, η Νατάλια Βοβκ παρευρέθηκε στην ίδια εκδήλωση με τους Ντούγκιν το βράδυ του Σαββάτου, όπου η βόμβα τοποθετήθηκε στο όχημα της Ντούγκινα στο πάρκινγκ). Η Βοβκ και η κόρη της επέστρεψαν στην Εσθονία, την επόμενη μέρα του βομβαρδισμού.

Η εκδοχή που υποστηρίζει η FSB ωστόσο δημιουργεί ερωτηματικά:

– Γιατί η Νατάλια να έχει μαζί και να βάζει σε κίνδυνο τη 12χρονη κόρη της;

– Γιατί στόχευσε τη Ντάρια Ντούγκινα και όχι τον πολύ πιο ισχυρό πατέρα της;

– Πώς έλυσαν την υπόθεση τόσο γρήγορα;

– Θα ζητήσει η Ρωσία τη σύλληψη και έκδοση της Βοβκ από την Εσθονία;

– Θα δοθεί φωτογραφία της στη δημοσιότητα;

Facebook Comments