Η Gazprom κόβει το φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία!

9 mins read

 

Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη βουλγαρική κρατική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Bulgargaz για την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Το βουλγαρικό υπουργείο αναφέρει έχει λάβει μέτρα για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων σε ό,τι αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου και τη διαχείριση της κατάστασης.

Υπογραμμίζει ότι στην παρούσα φάση δεν απαιτούνται περιορισμοί στην κατανάλωση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η οποία καλύπτει πάνω από το 90% των αναγκών της με τις εισαγωγές από την Gazprom.

Νωρίτερα σήμερα, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός είχε ενημερώσει την πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν έως και 17% μετά το ρεπορτάζ, αναφέρει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το Bloomberg: “Η Ρωσία είπε στην Πολωνία ότι πρέπει να πληρώσει την Τρίτη για το φυσικό της αέριο και σε ρωσικά ρούβλια. Ώρες αφότου το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η Ρωσία διέκοψε το φυσικό αέριο, η Gazprom δήλωσε ότι η πληρωμή έληγε την Τρίτη. Δεν ανέφερε ωστόσο τι θα συνέβαινε εάν δεν γινόταν η πληρωμή, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι οι προμήθειες θα σταματούν εάν δεν πληρούνται οι όροι του.

 

Facebook Comments