Η Γκρέτα ίδρυσε ΜΚΟ και η αδερφή της έγινε τραγουδίστρια

10 mins read

Η γνωστή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, ίδρυσε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), χρησιμοποιώντας ολόκληρο το ποσό που έλαβε από την διάκριση της ως νικήτρια του «Εναλλακτικού Βραβείου Νόμπελ» για το 2019.

Η ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη από το Ίδρυμα Ορθής Διαβίωσης, που της απένειμε το βραβείο, και το ποσό για την ίδρυση του φορέα ανέρχεται σε περίπου 94.000 ευρώ.

Η 17χρονη ακτιβίστρια είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της στο τέλος του Ιανουαρίου, λέγοντας ότι το ίδρυμα θα έχει σκοπό την προώθηση της οικολογικής και κοινωνικής αειφορίας και της ψυχικής υγείας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κριτική επιτροπή του Βραβείου Ορθής Διαβίωσης τη βράβευσε επειδή «ενέπνευσε και ενίσχυσε τα πολιτικά αιτήματα για την επείγουσα ανάγκη κλιματικής δράσης».

Το Ίδρυμα Ορθής Διαβίωσης ιδρύθηκε για να βραβεύει πρόσωπα που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την περιβαλλοντική προστασία και την ειρήνη. Για πρώτη φορά τα βραβεία του απονεμήθηκαν το 1980 και δεν συνδέονται με τα Βραβεία Νομπέλ που θεσπίστηκαν από τον σουηδό βιομήχανο Άλφρεντ Νομπέλ.

Η αδερφή της Γκρέτα ξεκινά καριέρα τραγουδίστριας

Από την άλλη πλευρά, η αδερφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκινά σε ηλικία 14 ετών καριέρα τραγουδίστριας, λαμβάνοντας μέρος σε μιούζικαλ, στο οποίο θα υποδύεται μία ταλαντούχα Γαλλίδα.

Η 14χρονη Μπεάτα Έρνμαν επέλεξε να ακολουθήσει το μονοπάτι της μητέρας της, Μαλένα Έρνμαν, η οποία είναι τραγουδίστρια.

Η Μπεάτ Έρνμαν συνόδευε την αδερφή της στον αγώνα της για τη διάσωση του πλανήτη και του περιβάλλοντος, όμως έφτασε η στιγμή να ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι.

Facebook Comments