ΑρχικήΚόσμοςΗ κρυφή επίσκεψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών

Η κρυφή επίσκεψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών

Χωρίς να έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε μία μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην MI6 για να συναντηθεί με τους κατασκόπους της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας συναντήθηκε μυστικά με τους αξιωματούχους της υπηρεσίας ξένων πληροφοριών, γνωστή και ως MI6, η οποία ασχολείται και προστατεύει το Ηνωμένο Βασίλειο από εξωτερικούς κινδύνους, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το Παλάτι για την επίσκεψη του Γουίλιαμ στην MI6
«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας σήμερα το απόγευμα επισκέφτηκε τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών» χωρίς να έχει δοθεί τοποθεσία ή πρόσθετες λεπτομέρειες. Δεν είναι γνωστό αν ο πρίγκιπας συνάντησε το αφεντικό της MI6 Σερ Ρίτσαρντ Μουρ.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του διαδόχου, σύμφωνα με την Daily Mail. Ανάλογη επίσκεψη είχε κάνει ο Γουίλιαμ, ως δούκας του Κέιμπριτζ, το 2022, λίγες ώρες πριν ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισβάλει στην Ουκρανία.

Και πάλι, η συνάντηση δεν δημοσιοποιήθηκε παρά την επομένη της συνάντησης στις 24 Φεβρουαρίου, αν και θεωρήθηκε ότι είχε προγραμματιστεί από καιρό.

Ο Γουίλιαμ είχε βρεθεί επίσης στα κεντρικά γραφεία της MI6 στο Λονδίνο με την πριγκίπισσα της Ουαλίας το 2012. Το 2019, πέρασε επίσης τρεις εβδομάδες δουλεύοντας με τις MI5, MI6 και GCHQ για να μάθει πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ιδιωτική επίσκεψη του πρίγκιπα έρχεται αφότου ταξίδεψε στο Κάρντιφ την Τρίτη για να μάθει περισσότερα για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν τα οφέλη των φυκιών.

Ο Γουίλιαμ αναμένεται επίσης να συμμετάσχει στην στρατιωτική παρέλαση των επίσημων γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου, γνωστή ως Trooping the Color, στο Λονδίνο το Σάββατο.

Δεν είναι γνωστό αν θα είναι μαζί του ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις ή αν η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα κάνει την εμφάνισή της στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ εν μέσω της θεραπείας της για τον καρκίνο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ