ΑρχικήΚόσμοςΗ Meta απολογείται για το πρωτοφανές κρασάρισμα Facebook, Instagram και Messenger

Η Meta απολογείται για το πρωτοφανές κρασάρισμα Facebook, Instagram και Messenger

Ένα κρασάρισμα απίστευτων διαστάσεων έκαναν σήμερα τα μέσα του ομίλου Meta, προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στους χρήστες και στις ενημερωτικές πλατφόρμες ανά τον κόσμο.

Ο όμιλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Meta υπέστη σήμερα μια ασυνήθιστη διακοπή λειτουργίας σε αρκετές από τις πλατφόρμες του, που επηρέασε ταυτόχρονα το Facebook, το Instagram και το Messenger αλλά το τεχνικό πρόβλημα που την προκάλεσε επιλύθηκε μετά από δύο και πλέον ώρες και ενώ χρήστες των δικτύων είχαν αρχίσει να στέλνουν σχετικές αναφορές.

“Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα εμπόδισε χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το πρόβλημα αυτό το συντομότερο δυνατό για όλους όσους επηρεάστηκαν από τη διακοπή αυτή, και ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε”, δήλωσε ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος του ομίλου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) λιγότερο από μια ώρα αφότου ο όμιλος παραδέχθηκε τη βλάβη.

Ο ιστότοπος Downdetector, που εντοπίζει τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες, κατέγραψε έως 580.000 αναφορές χρηστών για το Facebook ανά τον κόσμο και έως 92.000 για το Instagram γύρω στις 17.30 ώρα Ελλάδας.

“Είμαστε ενήμεροι για ένα πρόβλημα που επηρεάζει τη σύνδεση με το Facebook. Οι ομάδες των μηχανικών μας προσπαθούν εντατικά να επιλύσουν το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο καλιφορνέζικος όμιλος στον ιστότοπό του, καταγράφοντας ενδεχόμενα προβλήματα λειτουργίας.

Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία από τις πλατφόρμες του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) κάθε μήνα.