Η Νοέλα είναι 10 χρονών, το νεότερο διεμφυλικό μοντέλο και λέει ότι είναι ωραίο να έχει αυτόν τον τίτλο

18 mins read
Οι γονείς της Νοέλα αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς και έχει ένα αδερφάκι που αναφέρεται ως φυλετικά ουδέτερο.

Η 10χρονη Νοέλα Μακμέερ θεωρείται το νεότερο διεμφυλικό μοντέλο που ανέβηκε ποτέ σε πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Σεπτέμβριο.

«Είναι ωραίο να έχω αυτόν τον τίτλο», λέει η 10χρονη από το Σικάγο και συμπληρώνει: «Δείχνω σε άλλους, μεγάλους και μικρούς, ότι το να είσαι διεμφυλικός δεν είναι κακό».

 

Τον Φεβρουάριο, η Νοέλα ανέβηκε στην πασαρέλα για λογαριασμό της Trans Clothing Company. Το περασμένο Σάββατο άνοιξε και έκλεισε την επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Renacio.

Οι γονείς της Νοέλα, Ντι και Ρέι Μακμέερ, τονίζουν πως οφείλουν να τη βοηθήσουν να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, μεταξύ των οποίων είναι να βοηθήσει άλλα διεμφυλικά παιδιά. «Το γεγονός ότι θέλει να είναι ακτιβίστρια και να είναι αναγνωρίσιμη, βοηθώντας άλλα διεμφυλικά παιδιά, αναγνωρίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό σε έναν κόσμο όπου – ειδικά αυτήν την περίοδο και υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες – υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εναντίον της ίδιας και παιδιών σαν και εκείνη», λέει ο Ντι Μακμέερ.

Σε ηλικία 2 ετών, η Νοέλα εξέφρασε δυσφορία φύλου στους γονείς της, υπογραμμίζοντας πως είναι κορίτσι και εκείνοι στήριξαν την επιλογή της. Το 10χρονο μοντέλο φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να περάσει το μήνυμα ότι τα διεμφυλικά παιδιά δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα.

«Απλώς, γεννηθήκαμε σε λάθος σώμα (…) και μετά αλλάξαμε το φύλο μας», εξηγεί η Νοέλα. Αν και δεν έχει κατασταλάξει ακόμη στο τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, στα βραχυπρόθεσμα πλάνα της περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η Noella – η οποία σύμφωνα με τους γνώστες της μόδας θα μπορούσε να βγάλει το πρώτο της εκατομμύριο τον επόμενο χρόνο – αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως τρανς στα «δυόμισι κοντά στα τρία», σύμφωνα με τη βιολογική μητέρα της Dee, 35 ετών, η οποία τώρα αναγνωρίζεται ως «τρανς αρσενικός».

Ο Dee, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τον Ray – μια 32χρονη γυναίκα που είναι επίσης τρανς από το 2019 – έχει τώρα ένα μωρό που μεγαλώνει ως μη δυαδικό.

Ένας ατζέντης του Χόλιγουντ ανέφερε ότι η Noella είναι ένα φαινόμενο. Είναι μόλις δέκα, αλλά αντιπροσωπεύει τόσα πολλά όσον αφορά το πού βρίσκεται τώρα ο κόσμος. Βλέπουμε περισσότερα τρανσέξουαλ μοντέλα και είναι ένα έξυπνο πρότυπο.

«Έχει τόση αυτοπεποίθηση για κάποιον τόσο νέο. Είναι ικανή να βγάλει ένα με δύο εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο».

Facebook Comments