ΑρχικήΚόσμοςΗ Tesla αναζητά μηχανικούς από την Ελλάδα για τη Γερμανία και την...

Η Tesla αναζητά μηχανικούς από την Ελλάδα για τη Γερμανία και την Ολλανδία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Tesla, αναζητά Έλληνες εξειδικευμένους μηχανικούς, με στόχο να ενισχύσουν τα κέντρα σέρβις της σε Γερμανία και Ολλανδία.

Πρωτοφανείς ήταν οι συνέπεις της οικονομικής κρίσης για τον ελληνικό λαό, μιας και συρρίκνωσε τα εισοδήματα των πολιτών, εκτόξευσε στα ύψη την ανεργεία και εν γένει υποβάθμισε την ποιότητα ζωής. Παράλληλα, έφερε στο προσκήνιο και έναν όρο που μέχρι τότε ήταν άγνωστος στο ελληνικό κοινό: Το brain drain.

Πρόκειται για τη φυγή νέων και ταλαντούχων πτυχιούχων προς το εξωτερικό με κυριότερο σκοπό την εύρεση εργασίας. H… διαρροή εγκεφάλων, όπως είναι η ακριβής μετάφραση του όρου, άρχισε να εξασθενεί μετά την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο φαινόμενο συνεχίζει να ρίχνει τη σκιά του πάνω από την ελληνική πραγματικότητα, καθώς αρκετοί πτυχιούχοι εξακολουθούν να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Το… χεράκι της στη διαιώνιση του φαινομένου βάζει όπως φαίνεται και η Tesla, η οποία αναζητά Έλληνες μηχανικούς αυτοκινήτων προκειμένου να εργαστούν στην εταιρεία σε Γερμανία και Ολλανδία.

Ειδικότερα, σε αμφότερες της χώρες οι θέσεις εργασίας αφορούν τα Κέντρα Σέρβις της εταιρείας, με τους εργαζόμενους να διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην επιτάχυνση της μετάβασης στη βιώσιμη ενέργεια.

Οι εργαζόμενοι της Tesla θα χρησιμοποιούν το ειδικό software της εταιρείας και προηγμένα εργαλεία λογισμικού για τη συντήρηση και την επισκευή των μοντέλων.

Έμφαση θα δίνεται στην ποιότητα, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα πληρούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια προτού φτάσουν στα χέρια των πελατών.

Όπως ορίζει η Tesla, οι υποψήφιοι για τις θέσεις εργασίας θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να έχουν προϋπηρεσία στην επισκευή οχημάτων, και φυσικά να κατέχουν δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας “B” με ευρωπαϊκή ισχύ.

Προσφέρεται ανταγωνιστικός μισθός και πακέτο προνομίων, με την Tesla να δεσμεύεται ότι θα προσφέρει χείρα βοηθείας στους εργαζομένους στη διαδικασία εγκατάστασης στη Γερμανία ή την Ολλανδία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις της Tesla προσφέρονται εδώ.