Η Τουρκία διαψεύδει τις φήμες: «Δεν πουλήσαμε την Αγιά Σοφιά στο Βατικανό»

6 mins read

Η Τουρκία με ανακοίνωση της τουρκική προεδρίας, προχώρησε σε διάψευση των φημών περί πώλησης της Αγίας Σοφίας στο Βατικανό.

Στην εβδομαδιαία ανακοίνωσή του χθες, Τρίτη, το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης, της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, απέρριψε ως fake news τους ισχυρισμούς περί «πώλησης» της Αγίας Σοφίας στο Βατικανό έναντι 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι «αδύνατο».

«Μην πιστεύετε αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Αγία Σοφία πουλήθηκε, ή ότι η αποκατάστασή της θα διαρκέσει 50 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο θα μείνει κλειστή», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Sabah».

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν πρόσφατα ένα πρότζεκτ αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας, που μετετράπη σε τέμενος το 2020. Η πρώτη φάση του σχεδίου αποκατάστασης του ιστορικού ναού της χριστιανοσύνης θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023 και η δεύτερη εντός τριών ετών, στη διάρκεια των οποίων η Αγία Σοφία θα παραμένει ανοικτή στο κοινό.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα