ΑρχικήΚόσμοςΙαπωνία: Αυτοσχέδια εκρηκτικά σε προεκλογική συγκέντρωση του πρωθυπουργού

Ιαπωνία: Αυτοσχέδια εκρηκτικά σε προεκλογική συγκέντρωση του πρωθυπουργού

Στη δυτική Ιαπωνία, επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό έγινε κατά του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα ο οποίος ετοιμαζόταν να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε αναφέρθηκαν υλικές ζημιές, ωστόσο σήμανε συναγερμός καθώς πριν από εννέα μήνες, σε ανάλογο περιστατικό, είχε δολοφονηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. Ακολούθησαν σκηνές πανικού με δεκάδες άτομα να ουρλιάζουν μέσα σε σύννεφο καπνού. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν ύποπτο.

 

 

Ο Κισίντα επισκεπτόταν το λιμάνι Σαϊκαζάκι στην επαρχία Γουακαγιάμα για να υποστηρίξει τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματός του στις τοπικές εκλογές. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του.

Ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί το κίνητρο και το ιστορικό του. Εικόνες δείχνουν τον ύποπτο που φορούσε λευκή χειρουργική μάσκα να κρατά έναν μακρύ σωλήνα, που περιγράφεται ως αυτοσχέδιο καπνογόνο. Ένστολοι τον έριξαν στο έδαφος και καθώς προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τον σωλήνα από τα χέρια του, μια μεγάλη έκρηξη ακούστηκε κοντά στο σημείο που στεκόταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την παραμονή μεγάλου διεθνούς φόρουμ στην Ιαπωνία.

Tα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στην Ιαπωνία καθώς ανώτεροι διπλωμάτες από μερικές από τις πιο ισχυρές δημοκρατίες του κόσμου φτάνουν την Κυριακή για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G-7 .