ΑρχικήΚόσμοςΗΠΑ: Δύο αδέρφια έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε 12 δευτερόλεπτα

ΗΠΑ: Δύο αδέρφια έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε 12 δευτερόλεπτα

Για υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων και απάτη κατηγορούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες δύο αδέρφια.

Το κατηγορητήριο αφορά τον Anton Peraire-Bueno, 24 ετών, από τη Βοστώνη και τον James Pepaire-Bueno, 28 ετών, από τη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για συνωμοσία και διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης και συνωμοσία για τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι κατηγορίες προκύπτουν από ένα σχέδιο να εκμεταλλευτούν την ακεραιότητα του blockchain Ethereum για να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε περίπου 12 δευτερόλεπτα.

«Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι αδελφοί Peraire-Bueno έκλεψαν 25 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Ethereum μέσω ενός τεχνολογικά εξελιγμένου, πρωτοποριακού σχεδίου που σχεδίαζαν για μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco.

Τα αδέρφια, που σπούδασαν πληροφορική και μαθηματικά σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, φέρεται να χρησιμοποίησαν τις εξειδικευμένες δεξιότητες και την εκπαίδευσή τους για να παραβιάσουν και να χειραγωγήσουν τα πρωτόκολλα στα οποία βασίζονται εκατομμύρια χρήστες του Ethereum σε όλο τον κόσμο.

Και μόλις έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, η ληστεία τους χρειάστηκε μόνο 12 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Ο Anton Peraire-Bueno και ο James Pepaire-Bueno σχεδίασαν σχολαστικά το Exploit κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών. Μεταξύ άλλων, έμαθαν τις εμπορικές συμπεριφορές των εμπόρων θυμάτων των οποίων το κρυπτονόμισμα τελικά έκλεψαν. Καθώς σχεδίαζαν το Exploit, έλαβαν επίσης πολλά μέτρα για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους και να θέσουν τις βάσεις για την απόκρυψη των κλεμμένων εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εικονικών εταιρειών και της χρήσης πολλαπλών ιδιωτικών διευθύνσεων κρυπτονομισμάτων και ξένων ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν το κλεμμένο κρυπτονόμισμα μέσω μιας σειράς συναλλαγών που σχεδιάστηκαν για να αποκρύψουν την πηγή και την ιδιοκτησία των κλεμμένων κεφαλαίων.

Εάν καταδικαστούν, ο Anton Peraire-Bueno και ο James Pepaire-Bueno αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών για κάθε κατηγορία.