ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τα άρθρα παραπομπής του Τραμπ

12 mins read

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε τη διαβίβαση στη Γερουσία των δύο άρθρων παραπομπής ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την έναρξη της δίκης του Αμερικανού προέδρου.

Συγκεκριμένα, η Βουλή με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, ενέκρινε την ομάδα των επτά Δημοκρατικών βουλευτών – κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας αυτής.

Η πρόεδρος των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, Νάνσι Πελόζι, τόνισε πριν την ψηφοφορία, από το βήμα της Βουλής, ότι «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό κατώφλι στην αμερικανική Ιστορία».

Οι προκαταρκτικές ενέργειες στη δίκη στην Γερουσία αναμένονται να ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τραμπ: «Ενορχηστρωμένη απάτη από τους Δημοκρατικούς η προσπάθεια καθαίρεσης»

Ο βουλευτής Άνταμ Σιφ ανέλαβε να επιβλέπει την ομάδα των κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι.

Ο Σιφ, πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής έρευνας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί κι η οποία απήγγειλε τον Δεκέμβριο τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ασκήσει πιέσεις στην Ουκρανία, προκειμένου το Κίεβο να διεξαγάγει έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, πιθανού αντιπάλου στις προεδρικές του Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «απάτη» μετά την ανακοίνωση από τους Δημοκρατικούς της ομάδας των κατηγόρων, που θα είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της δίκης του με το αίτημα της καθαίρεσης ενώπιον της Γερουσίας.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1217231373011865600

Facebook Comments

Τελευταία Νέα