Η κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαρνιέ, που διήρκησε λιγότερο από εκείνη της Λιζ Τρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από την Αριστερά και την Ακροδεξιά.
Η Libération σχολιάζει καυστικά την παραίτηση του Μπαρνιέ, δημοσιεύοντας πρωτοσέλιδο όπου τον απεικονίζει πλάτη, παραφράζοντας τη γνωστή φράση του Ιουλίου Καίσαρα “Veni, vidi, vici” σε “Veni, vidi, viré” – «Ήλθον, είδον, απολύθηκα». Η εφημερίδα επικρίνει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται «πιο αδύναμος από ποτέ» και πρέπει να δώσει άμεσα λύση στην κρίση.
Η Le Monde επικεντρώνεται στη «διπλή στρατηγική της Μαρίν Λε Πεν», ενώ η Les Echos κάνει λόγο για τη «συμμαχία των άκρων». Η Humanité χαρακτηρίζει την κατάσταση ως «φιάσκο», συνοδεύοντας τον τίτλο της με φωτογραφίες του Μπαρνιέ και του Μακρόν.
Η Le Parisien αναδεικνύει την «μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα» που επικρατεί στη Γαλλία, θέτοντας το ερώτημα: «Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;» Με φωτογραφία τη Μαρίν Λε Πεν και τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, η εφημερίδα κάνει λόγο για «μαθητευόμενους μάγους», τονίζοντας τη συνεργασία των δύο ηγετών στην καταψήφιση της κυβέρνησης.
Τέλος, η La Croix επικεντρώνεται στις οικονομικές συνέπειες της πτώσης της κυβέρνησης Μπαρνιέ, υπογραμμίζοντας πως το κόστος της πρότασης μομφής θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη.