ΑρχικήΚόσμοςΙσπανία: Δείτε τον απίθανο σκύλο- ρομπότ που «υπηρετεί» στην αστυνομία

Ισπανία: Δείτε τον απίθανο σκύλο- ρομπότ που «υπηρετεί» στην αστυνομία

Η αστυνομία στη Μάλαγα έβγαλε σήμερα έναν σκύλο-ρομπότ σε δοκιμαστική περιπολία στο κέντρο της ισπανικής πόλης, προς τέρψιν των περαστικών.

O σκύλος- ρομπότ ενθουσίασε το κοινό και ορισμένοι εκ των θεατών μιμήθηκαν το βαρύ περπάτημά του ή του  σύστησαν τα κατοικίδιά τους. Ο ηλεκτρονικός σκύλος στριφογύριζε μέσα στο πλήθος με τα λαμπάκια του αναβοσβήνουν πάνω στο κεφάλι του.

Τον σκύλο-ρομπότ σχεδίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μάλαγας τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο να συνδράμει το έργο των αστυνομικών και να εντοπίζει τροχαίες παραβάσεις, όπως τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών σε ζώνες που απαγορεύεται. Το τετράποδο ρομπότ, σε πράσινο και μαύρο χρώμα, είναι προς το παρόν τηλεχειριζόμενο, όμως σταδιακά θα ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη στον μηχανισμό του προκειμένου να εργάζεται από μόνο του.


«Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το εγχείρημα είναι ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία 5G για την τηλεκατευθυνόμενη λειτουργία του ρομπότ, προκειμένου να εκτελεί φωτογραφικές αναλύσεις και να ανιχνεύει επικίνδυνες καταστάσεις», δήλωσε η ερευνήτρια Αλμουδένα Ντίαθ.