Ισραήλ: 15 γυναίκες και 15 παιδιά παραδίδει τις επόμενες ώρες η Χαμάς

9 mins read

Η Χαμάς άρχισε απόψε την παράδοση ισραηλινών ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής κρατουμένων με το Ισραήλ, ανέφερε παλαιστίνιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει αυτοκινητοπομπή της Χαμάς που μεταφέρει ομήρους προκειμένου να παραδοθούν στη ΔΕΕΣ.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων – μια μη κυβερνητική οργάνωση που υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές – αναμένεται τις επόμενες ώρες η αποφυλάκιση 15 γυναικών και 15 παιδιών.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, που επικαλείται παλαιστινιακές πηγές, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των κρατουμένων που θα απελευθερώσει σήμερα το Ισραήλ ως αντάλλαγμα στους ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς.

Πρόκειται για τουλάχιστον 15 γυναίκες και 15 εφήβους. Μεταξύ αυτών είναι ο Marwat al-Azza, ένας δημοσιογράφος που ζούσε στην ανατολική Ιερουσαλήμ και κατηγορήθηκε πολύ πρόσφατα για τις δηλώσεις του στα social media, συμπεριλαμβανομένης μίας που φέρεται να χλεύαζε μια ηλικιωμένη που απήχθη από τη Χαμάς.

Ο Al-Azza, ο οποίος εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας για το NBC News, κατηγορήθηκε για υποκίνηση τρομοκρατίας και ταύτιση με τρομοκρατική οργάνωση. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει γυναίκες κρατούμενες που είναι πολίτες του Ισραήλ.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα