ΑρχικήΚόσμοςΙταλία: «Ξεχύθηκαν» στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης (εικόνες)

Ιταλία: «Ξεχύθηκαν» στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης (εικόνες)

Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης έκαναν χθες το βράδυ οι Ιταλοί.

Aνήσυχοι μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου από σήμερα απαγορεύονται σε όλη την Ιταλία οι μη απαραίτητες μετακινήσεις προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, oι Ιταλοί έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ ώστε να αγοράσουν τα αναγκαία, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.

“Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου“, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.

Στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αλλά και στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, μπορεί να διακρίνει κανείς πολίτες οι οποίοι “φασκιωμένοι” για να προστατεύονται από…. το κρύο και φυσικά τον φονικό ιό, κρατώντας καρότσια περιμένουν υπομονετικά να εισέλθουν στο κατάστημα.

View image on Twitter

Χθες το βράδυ η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε συγκεκριμένη διευκρίνιση για τα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοικτά και θα ανεφοδιάζονται «τακτικά», ενώ συνέστησε στους πολίτες να «μην σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να αγοράσουν τις επόμενες ημέρες».

 

 

Πολλές φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα κενά ράφια σε διάφορα σούπερ μάρκετ στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας.

Οι ταμίες εξυπηρετούν τους πελάτες φορώντας γάντια και μάσκα.

Υπάλληλος σούπερ μάρκετ με μάσκα και γάντια