ΑρχικήΚόσμοςΙταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφέρεια Βενέτο από την κακοκαιρία- Ένας...

Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιφέρεια Βενέτο από την κακοκαιρία- Ένας νεκρός (video)

Μετά από το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία.

«Κανείς δεν περίμενε τέτοιες πλημμύρες στα μέσα Μαΐου, αντιμετωπίζουμε μια τρομερά δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι πυροσβέστες ανέσυραν σήμερα το πτώμα ενός άνδρα από περιοχή της Βερόνα, η οποία είχε πλημμυρίσει.

Το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια Ιταλία δεν έχει κοπάσει και το βράδυ, οι ακραίες καιρικές συνθήκες αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Και στην περιφέρεια Βένετο, σε πολλές αγροτικές περιοχές έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, με την Πολιτική Προστασία να παραμένει σε ύψιστη επιφυλακή.

Στην πόλη της Βιτσέντσα, τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ζημιές σε αυλές και ισόγεια σχολείων, χωρίς να έχουν καταγραφεί τραυματίες. Σε πολλές αγροτικές περιοχές του Βένετο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και σήμερα, όπως επίσης δημοτικά πάρκα και κέντρα άθλησης. Όπως συνέβη και στο Μιλάνο, η χρήση ειδικών δεξαμενών, επέτρεψε να μειωθεί η στάθμη του νερού σε σειρά ποταμών. Η περιφέρεια Βένετο, πριν λίγο, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με χρήση ειδικών κονδυλίων, για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν πάνω από επτακόσιες επιχειρήσεις, σε όλη την βόρεια Ιταλία, ιδίως στην Λομβαρδία και το Βένετο. Αυτή την ώρα, ολοκληρώνεται νέος έλεγχος στo ιστορικό πάρκο της πόλης Μόντζα, κοντά στο Μιλάνο, για να διαπιστωθεί αν, μέσα σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων, μπορεί να υπήρχε κάποιος επιβάτης.