Κάηκε ολοσχερώς μέσα σε 20 λεπτά ο ουρανοξύστης τηλεπικοινωνιών στην Κίνα- Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

16 mins read

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα από άγνωστα αίτια σε ουρανοξύστη της μεγάλης πόλης Τσανγκσά, στην κεντρική Κίνα, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

“Πυκνός καπνός βγαίνει από το κτίριο και δεκάδες όροφοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες”, μεταδίδει το CCTV.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενα θύματα.

 

Αναφορές κάνουν λόγο για 35 τόνους αποθηκευμένων καυσίμων στο κτίριο που προορίζονταν για τους διακομιστές και ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάσει τις αρκετές εκατοντάδες


Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά στον ουρανοξύστη φιλοξενεί τα γραφεία της China Telecom.

Φωτογραφίες που προβλήθηκαν από το CCTV δείχνουν τεράστιες φλόγες στο κτίριο, ενώ πυκνός καπνός υψώνεται από τον ουρανοξύστη αυτόν στην πόλη Τσανγκσά, η οποία έχει 10 εκατομμύρια κατοίκους.


Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν βρισκόντουσαν άνθρωποι μέσα στο κτίριο.


Βίντεο που προβλήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια από τις πλευρές του ουρανοξύστη να έχει καλυφθεί σε όλο το ύψος της από τις φλόγες.

Update: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στο κεντρικό τμήμα της χώρας – δεν υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με πρώτο απολογισμό

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε ουρανοξύστη ύψους 218 μέτρων στην κεντρική Κίνα τέθηκε υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV που δείχνουν τεράστιες φλόγες σε μια από τις πλευρές του ουρανοξύστη, ο οποίος έχει 42 ορόφους.

“Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα”, η πυρκαγιά “πιστεύεται ότι εκδηλώθηκε σε εξωτερικό τοίχο του κτιρίου”, δήλωσαν πυροσβέστες της επαρχίας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

“Η πυρκαγιά κατασβέστηκε και δεν βρέθηκε κανένα θύμα”, υπογράμμισαν, σημειώνοντας ότι ειδοποιήθηκαν γι’αυτήν στις 15:48 τοπική ώρα (10:48 ώρα Ελλάδος).

“Η πυρκαγιά σβήστηκε γύρω στις 16:30” τοπική ώρα και “οι (τηλεφωνικές) επικοινωνίες δεν διακόπηκαν”, διευκρίνισε παράλληλα η China Telecom σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Weibo, επιβεβαιώνοντας την απουσία θυμάτων προς το παρόν.

Η κατασκευή του ουρανοξύστη ολοκληρώθηκε το 2000, σύμφωνα με το CCTV.

Το γεγονός ότι το κτίριο αυτό δεν ήταν τόσο παλιό θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει την απουσία θυμάτων προς το παρόν, καθώς ασκήσεις πυρασφάλειας γίνονται τακτικά στα κτίρια μεγάλων πόλεων.

Facebook Comments