ΑρχικήΚόσμοςΚάλεσμα Ερντογάν στους αξιωματούχους να οδηγούν μόνο VW Passat

Κάλεσμα Ερντογάν στους αξιωματούχους να οδηγούν μόνο VW Passat

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε όλους τους αξιωματούχους της χώρας να οδηγούν μόνο VW Passat για να στηρίζει την VW Group που αποφάσισε να κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο έξω από τη Σμύρνη και όχι στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Erdogan διέταξε τους αξιωματούχους του κόμματός του μόλις λήξουν οι συμβάσεις μίσθωσης που έχουν, να προτιμήσουν VW Passat για να δώσουν έτσι το μήνυμα στους πολίτες, αλλά και σε άλλους κρατικούς λειτουργούς να πάρουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν σήμερα Toyota Auris και τα συμβόλαια ενοικίασης για αυτά τα αυτοκίνητα λήγουν σε περίπου δύο μήνες. Η νέα τουρκική μονάδα παραγωγής της Volkswagen θα κατασκευάσει τη νέα γενιά Passat και τα Skoda Superb από το 2022. Το εργοστάσιο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στη δυτική ακτή της Τουρκίας και θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων. Η απόφαση της VW να ανοίξει αυτό το εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 5000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και στους γύρω προμηθευτές σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει χαμηλή πυκνότητα αυτοκινήτων μόλις 150 αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους και τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου έπεσε σχεδόν κατά το ήμισυ σε 212.605 οχήματα από τα 481.982 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν κατά την ίδια περίοδο δύο χρόνια νωρίτερα.