ΑρχικήΚόσμοςΚαναδάς: Κυβερνητική κρίση για τον Τριντό

Καναδάς: Κυβερνητική κρίση για τον Τριντό

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό στον Καναδά είναι αντιμέτωπη με πολιτική κρίση μετά την παραίτηση υπουργού της. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες περί παρέμβασης του γραφείου του πρωθυπουργού για να αποφευχθεί η παραπομπή σε δίκη της κατασκευαστικής εταιρείας SNC-Lavalin, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς στη Λιβύη.
Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Globe & Mail προκάλεσαν αναταράξεις στην κυβέρνηση με τον Τριντό να διαψεύδει τα δημοισεύματα. Λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών η έκβαση είναι αβέβαιη.

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και μέχρι χθες υπουργός Υποθέσεων των Βετεράνων Τζόντι Ουίλσον-Ρέιμπουλντ, παρά τις πιέσεις το περιβάλλον του Τριντό, ανακοίνωσε μέσω Twitter την παραίτησή της. «Με βαριά καρδιά, υπέβαλα την παραίτησή μου από τον θώκο της υπουργού Υποθέσεων των Βετεράνων», έγραψε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός δήλωσε «έκπληκτος» και «απογοητευμένος» για την παραίτηση της 47χρονης υπουργού. «Ειλικρινά, είμαι έκπληκτος αλλά και απογοητευμένος για την απόφασή της να παραιτηθεί. Εάν οποιοσδήποτε είχε την εντύπωση ότι αυτό δεν ίσχυε, ότι η κυβέρνηση δεν τηρούσε τους κανόνες, είχε υποχρέωση να θέσει ζήτημα σ’ εμένα. Ουδείς, συμπεριλαμβανομένης της Τζόντι, το έκανε αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός.