ΑρχικήΚόσμοςΚαταστράφηκαν ελληνικά κοσμήματα- Καταιγιστικές αποκαλύψεις για το βρετανικό μουσείο

Καταστράφηκαν ελληνικά κοσμήματα- Καταιγιστικές αποκαλύψεις για το βρετανικό μουσείο

Xρυσά κοσμήματα από την Ελλάδα συγκαταλέγονται μεταξύ των εκθεμάτων που έκαναν φτερά από το Βρετανικό Μουσείο, όπως υποστήριξε ο έμπορος τέχνης Ιτάι Γκρέιντελ.

Όπως μετέδωσε από το Λονδίνο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Θανάσης Γκαβός, υπολογίζεται ότι από τα 8 εκατομμύρια αντικείμενα – εκθέματα που έχει το Μουσείο- όχι μόνο στην έκθεση αλλά και στις αποθήκες του- μόνο λίγο παραπάνω από μισά είναι καταγεγραμμένα. Αυτό, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς  ψάχνουμε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των επιτρόπων διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είπε το αυτονόητο: Θα  μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά για την προστασία αυτών των αντικειμένων. Παρόλα αυτά απέρριψε το ενδεχόμενο συγκάλυψης και είπε ότι η διεύθυνση δεν μπορούσε να πιστέψει ότι γινόταν μίας τέτοιας κλίμακας κλοπή.

Ρωτήθηκε και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί στο BBC και είπε ότι μιλάμε για κλοπές μικρών αντικειμένων από τις αποθήκες ενώ τόνισε ότι τα Γλυπτά και τα άλλα εκθέματα είναι μια διαφορετική περίπτωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Ελλάδα έχει λόγους να ανησυχεί διότι ο Ιτάι Γκρέιντελ, ο άνθρωπος που ενημέρωσε το Μουσείο για αυτές τις κλοπές δήλωσε στην Gardian ότι σύμφωνα μ τις πληροφορίες του, το Μουσείο έχει διαπιστώσει πως λείπουν Ελληνικά χρυσά κοσμήματα. Είτε λείπουν είτε κάποια βρέθηκαν κατεστραμμένα – σπασμένα σε κομμάτια χτυπημένα ακόμα και με σφυριά, με προφανή στόχο να αφαιρεθεί ο χρυσός που περιείχαν.

 

 

Πηγή: skai.gr