Κίνα: Τους δελεάζουν με δώρο αυγά για να κάνουν εμβόλιο!

7 mins read

Η επιτυχία της Κίνας στον έλεγχο της επιδημίας του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα ο πληθυσμός να είναι σχεδόν απρόθυμος να εμβολιαστεί. Έτσι, η κυβέρνηση της Κίνας επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού προσφέροντας κίνητρα όπως δωρεάν αυγά, κουπόνια καταστημάτων και εκπτώσεις σε είδη παντοπωλείου και εμπορευμάτων -σε όσους πάνε να εμβολιαστούν.

Μετά από ένα καθυστερημένο ξεκίνημα και αργούς ρυθμούς, η Κίνα χορηγεί τώρα εκατομμύρια εμβόλια την ημέρα. Μόνο στις 26 Μαρτίου, πραγματοποίησε 6,1 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ένας κορυφαίος γιατρός της κυβέρνησης, ο Ζονγκ Νανσάν, ανακοίνωσε τον στόχο του Ιουνίου για εμβολιασμό 560 εκατομμυρίων πολιτών από τα 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της χώρας.

Προς το παρόν, σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο, η κυβέρνηση βασίστηκε κυρίως σε… δωράκια για να πείσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Τα εμπορικά κέντρα έχουν προσφέρουν πόντους σε καταστήματα ή κουπόνια σε εμβολιασμένους. Και βέβαια υπάρχουν τα δωρεάν αυγά.
«Καλά νέα. Ξεκινώντας από σήμερα, οι πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω που έχουν κάνει την πρώτη δόση μπορούν να λάβουν πέντε “jin” (2,5 κιλά) αυγά», γράφει μια αφίσα έξω από κέντρο υγείας στο Πεκίνο…

Πηγή: Associated press

Facebook Comments